HTML

Ez meg mifene?

Eme blog keretein belül igyekszem Magyarország (főleg társadalmi) problémáinak felderítésére, azok okainak feltárására.

Címkék

Archívum

Hazaárulónak számítok ha nem ellenzem Trianont? Valószínűleg igen. Igazából azon se lepődnék meg ha egyes helyeken ezért többen félholtra vernének. Az évtizedek során az irredenta gondolkodásmód már-már beteges mértékben tokosodott be a magyar emberek agyába. De miért? Az 1920-as évek embere érthetően traumaként élte meg, a nemzetállamok idejében ez jobbára természetesnek volt vehető.

Manapság véleményem szerint teljes mértékben agybaj Trianon miatt bánkódni. Azok például akik a teljes revíziót sürgetik jobban aludnának éjjelente azzal a tudattal hogy Magyarország területe nem 93.000 négyzetkilométer, hanem 282.000? Hogy eltörlünk ezzel két országot Európa térképéről?

775px-Austria_Hungary_ethnic.svg.png

A helyzet iróniája hogy a Trianont leginkább ellenzők soraiban találjuk a legtöbb idegengyűlölőt is. Közülük sokan hajlamosak úgy tekinteni a nagy Magyarországra mint egyfajta színmagyar, Kánaán kaliberű, gyönyörűséges vidékre melyet aztán a gonosz idegenek feldaraboltak, ráadásul be is mocskolták idegen népek betelepítésével. Ellenben ha vetünk egy pillantást Magyarország békeszerződés előtti demográfiai összetételére, kiderül hogy a magukat magyarnak vallók aránya még a teljes népesség felét sem tette ki! 47-48% körül mozgott a magyarság aránya, ahogy ez a grafikon is mutatja:

729964e21e11c85544a30798fb98e778.png

De vegyük sorra mi történne ha megpróbálnánk visszaszerezni az összes elvett területet. Vizsgáljuk meg mivel járna ha megint hazánk része lenne Burgenland, Horvátország, Felvidék (Szlovákia), Kárpátalja, Erdély, no meg a Délvidék.

Kezdjük rögtön ott, hogy a burgenlandi magyarság foggal körömmel ragaszkodna Ausztriához. Hülyék lennének Magyarországhoz visszakerülni, tökéletesen megfelel nekik Ausztria, köszönik szépen. Sopron lakosai is ezerszer megbánták már hogy ők érdemelhették ki a Leghűségesebb Város címet, ennek okát gondolom fölösleges kifejtenem.

Horvátország visszacsatolásával kapcsolatban fontos tudni hogy a régió Trianon előtt is egyfajta országként funkcionált az országban. Ettől függetlenül bemagyarázni a 99%-ban szerb-, illetve horvátlakta országnak, miért lenne csudaklassz ötlet elveszíteni függetlenségüket csak hogy ismét Magyarország részei lehessenek... Sok szerencsét hozzá. De álljon meg a menet, ugyanazt az általunk igazságtalanságnak kikiáltott dolgot elkövetnénk mással mint ami velünk történt, csak hogy durcás képpel elégtételt vehessünk? Naná hogy igen, a magyar szélsőjobboldal sajátos szemléletmódja folytán ez teljes mértékben elfogadható.

Szlovákia már nagyobb fejtörést okoz, ugyanis a déli peremterületeken számottevő magyar kisebbséggel rendelkeznek. Talán ezen területek visszacsatolása lenne kicsit is ésszerű, de most a teljes revízió esetét vizsgáljuk ugyebár. Tehát egész Felvidék vissza, újabb államot törölve el ezzel el Európa térképéről, valamint újabb, az adott területen belül abszolút többségben levő népcsoport veszíti el függetlenségét, természetesen a magyarok igazságszolgáltatása kapcsán.

2-271-1910-album_img-500.jpg

A következő terület Kárpátalja, a maga 150.000 fő körüli magyarságával (lásd: táblázat). Ezeken a vidékeken nem ritka az akár 80% fölötti munkanélküliségi ráta, az így is épp elég nehéz helyzetben levő Magyarország számára mi se lenne praktikusabb, mint egy néhol Borsod vagy Szatmár legsötétebb bugyrait is alulmúló régió. Kérem ügyeljünk a szarkazmus megfelelő felismerésére. Ettől függetlenül ismét egymillió ukrán függetlenségét készülnénk elkobozni igazságszolgáltatás néven, ó már megint micsoda hazafiak vagyunk.

Nemzetiség %
Ukrán 1 001 149 79,89
Magyar 151 533 12,09
Orosz 31 318 2,50
Román 31 183 2,49
Cigány 14 631 1,17
Szlovák 5 645 0,45
Német 3 578 0,29
Zsidó 2 419 0,19
Fehérorosz 2 821 0,23
Egyéb 8 883 0,71
Összesen 1 253 160 100

 

Kell még folytatnom? Erdéllyel és a Délvidékkel kapcsolatban is szinte csak ugyanezeket tudnám mondani. A magyar honfitársak részéről az lenne a legüdvözlendőbb, ha el tudnák végre engedni ezt a lázálmot. Nagy Magyarország volt, ma már nincs, de nem is lesz. Ugyanis az "igazságszolgáltatás" során túl igazságtalanok lennénk. Egyedül Szlovákia déli peremterületeinek visszacsatolásában lenne ráció, a schengeni egyezmény után viszont egyre inkább kezd okafogyottá válni ez a kérdés is, ha már nem vált eddig teljesen azzá.

Igazságot Magyarországnak, de rajtunk kívül senki másnak(?)!

Béke.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://katrabanc.blog.hu/api/trackback/id/tr94569961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása